DICONO DI NOI

Baccalunch: apre il primo ristorante fiorentino dedicato solo al baccalà

Apre i battenti nell’oltrarno fiorentino Baccalunch, il primo ristorante dedicato esclusivamente al baccalà. Il pesce viene declinato in 12 diverse portate

www.ilforchettiere.it/baccalunch-ristorante-fiorentino-baccala//

Baccalunch – la Baccaleria – Fooderia

fooderia.net/2017/05/06/baccalunch-la-baccaleria-oltrarno/

Baccalunch: the first all-baccalà restaurant of Florence

Baccalunch is the first restaurant in Florence with baccalà (salted cod) as main ingredient of every dish.

www.intoflorence.com/baccalunch/

Nuove aperture a Firenze primavera 2017 tra cucina toscana contemporanea e nuove proposte

La primavera ha portato nuove aperture a Firenze tra locali che guardano alla tradizione e proposte che si distinguono per la particolarità dell’offerta. Se Borgo, in Borgo San Frediano, punta a una cucina toscana contemporanea e l’Osteria dell’Enoteca sulla bistecca, da Fermento la pizza napoletana tradi…

2night.it/2017/05/22/nuove-aperture-firenze-primavera-2017.html

Baccalunch | Bringing a simple Tuscan fish back into the limelight.

I love how Florence has seemed to embrace a vibrant love affair with seafood. This new spot on Via del Leone (Oltrarno), offers “cod” (baccala) as the fresh protagonist to every dish on the seasonal menu. Chef Francesca Niccolini impressed me with her baccala involtini in a bed of coconut milk. Open only for lunch Tuesday-Sunday 12:30-2:30pm and dinner on Saturday, closed Mondays. Expect to spend between 15-30€ per person.